Despre noi

Menirea noastră
Ca editură creştină pedagogică considerăm că menirea noastră este clădirea unei temelii spirituale şi morale pentru o nouă generaţie de copii, ceea ce rezultă chiar din denumirea Asociaţiei mamă: „Speranţa pentru o nouă generaţie“.
Pentru îndeplinirea acestui deziderat, vrem să punem la dispoziţia educatoarelor, învăţătorilor, liderilor de şcoli duminicale şi familiilor, materiale de învăţământ, cu scopul răspândirii Cuvântului lui Dumnezeu spre cele 4 milioane de copii din România. Lucrarea noastră se desfăşoară interconfesional.

Din punct de vedere creştin:
Scopul nostru este să-L facem cunoscut pe Dumnezeu cu atributele Lui, să-L includem în viaţa de zi cu zi a copiilor, formându-le deprinderi de a-L percepe cu toate simțurile. Prin mesajul biblic și aplicația acestuia punem accent pe formarea caracterului creștin al copilului.

Din punct de vedere pedagogic:
Noi punem accent pe dezvoltarea integral a copiilor, și folosirea materialelor de înaltă calitate, adaptate particularităților de vârstă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consiliul Director

Hans-Werner Kast
Preşedinte al Editurii SAMARITEANUL
Preşedinte al Asociației HOFFNUNG für eine neue Generation
Vicepreşedinte al A.C.C. Samariteanul Arad

Hans-Werner Kast s-a născut în anul 1954 în Cisnădie, România, fiind de etnie germană. În anul 1975 a emigrat prin căsătorie în Germania, unde locuieşte împreună cu soţia sa în Baden-Württemberg. Ei au doi copii majori şi o nepoţică.
În anul 1986 a primit din partea lui Dumnezeu chemarea să lucreze în ţara lui natală. De atunci se trudeşte neobosit ca să ajute pe cei săraci şi nevoiaşi din România, să-i mângăie şi să le aducă Cuvântul lui Dumnezeu. Ceea ce, până în 1989 lucra în subteran și cu mari riscuri, continuă după revoluţie la un nivel superior. În ultimii 21 de ani au fost trimise sute de camioane cu alimente, îmbrăcăminte şi alte ajutoare din Germania spre România.
Împreună cu soţia sa a fondat în anul 1991 Proiectul de grădiniţe creştine Samariteanul.         

Ca fondator, organizator şi translator al Editurii SAMARITEANUL deţine împreună cu Ingolf Kuhn conducerea şi administrarea acesteia.

Ingolf Kuhn
Vicepreşedinte al Editurii SAMARITEANUL
Contabil al Asociaţiei HOFFNUNG für eine neue Generation

Ingolf Kuhn s-a născut în anul 1965, în fosta RDG. Este căsătorit şi locuieşte în Germania, în landul Baden Württemberg. În anul 1991 a vizitat, pentru prima dată, împreună cu Werner şi cu Friedel, România. În urma acestei întâlniri s-a închegat o colaborare şi o prietenie care durează de mulţi ani.

Pe lângă serviciul lui ca poliţist, din anul 2007 este contabil al asociaţiei HOFFNUNG für eine neue Generation. Ca specialist în domeniul computerelor, este la dispoziţia asociaţiei pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, coordonează călătoriile din luna decembrie, spre România, cu pachete pentru copii. În timpul liber care îi mai rămâne deserveşte, ca inginer de sunet, diferite concerte de muzică, precum şi Biserica din care face parte.

În Editura SAMARITEANUL deţine contabilitatea şi, împreună cu Hans-Werner Kast, coordonează activitatea Editurii.

Friedhilde Kast
Secretară a Editurii SAMARITEANUL
Secretară a Asociaţiei HOFFNUNG für eine neue Generation
Membră în Bordul A.C.C. Samariteanul Arad

Friedhilde Kast, născută în anul 1954, este căsătorită şi trăieşte în Baden-Württemberg, Germania. Ea are doi copii şi o nepoţică.
În urma studilor ca educatoare a lucrat în grădiniţă şi mai târziu într-un cămin de copii.  În plus, beneficiează de ani de experienţă în lucrarea şcolilor duminicale şi a taberelor de copii.
În anul 1991 a fost chemată de Dumnezeu pentru a lucra în România şi a fondat acolo împreună cu soţul ei Proiectul de grădiniţe creştine Samariteanul. În numai câţiva ani s-au inaugurat peste 25 de grădiniţe.
Este implicată în formarea educatoarelor şi în defăşurarea taberelor de instruire, precum şi în confecţionarea de material didactic.

În Editura SAMARITEANUL lucrează ca editor şi autor la diferite cărţi religioase-pedagogice, crează materiale didactice pentru toate domeniile de lucru cu copiii în grădiniţă şi împreună cu soţul ei stă în strânsă legătură cu colaboratorii.

Teofil Babutia
Membru al Bordului Editurii Samariteanul
Preşedinte al A.C.C. Samariteanul Arad

Teofil Babuţia, născut în anul 1958 în Iacobinii-Brazi, jud. Arad-Romania, este căsătorit cu Dorina şi au 8 copii. Locuieşte în Sâmbăteni, jud. Arad. Este pastor al Bisericii Penticostale din Sâmbăteni. Ca profesor de religie slujeşte în școlile publice.
Din anul 1994 este cooptat în Asociaţia Creştină de Caritate Samariteanul pentru coordonarea Filialei Arad.
Din anul 2003 împreună cu echipa de colaboratori coordonează Asociaţia Creştină de Caritate Samariteanul Arad care are ca obiectiv principal educatia preşcolară prin grădiniţe creştine şi ajutorarea celor aflaţi în nevoie.
Cu bucurie doreşte a vedea extinderea Împărăţiei lui Dumnezeu şi ducerea Evangheliei spre cât mai mulţi semeni.

În Editura SAMARITEANUL este responsabil pentru prezentarea materialelor la conferințele păstorilor, în cadrul cultului penticostal.

Ilie Cornel Tinco
Membru al Bordului Editurii SAMARITEANUL
Secretar al Bordului A.C.C. Samariteanul Arad

Ilie Cornel Tinco, s-a născut în 1955, căsătorit cu Lucica are un fiu Cornelius, locuiește la Bocșa din 1982 când Domnul l-a chemat să slujească în calitate de pastor al Bisericii Creștine Baptiste de aici.
Din 1992, prin calauzirea Domnului, s-a concretizat posibilitatea de a-și îndeplini una din viziunile sale cu privire la componența creștină în educația copiilor colaborând cu Asociația Samariteanul în binecuvântatul proiect cu grădinițele creștine.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, continuă să fie un susținător al învățământului creștin de calitate la toate nivelurile, la grădinițe cât și la alte proiecte de perspectiva ce pot decurge din această lucrare. Susține, se roagă, colaborează, jerftește pentru răspândirea cunoașterii mântuitoare a Domnului Isus Cristos prin vestea bună a Bibliei, cu ajutorul cuvântului scris spre mântuirea și binecuvantarea tuturor oamenilor.

În Editura SAMARITEANUL este responsabil pentru prezentarea materialelor la conferințele păstorilor, în cadrul cultului baptist.